پرتال امام خمینی(س): آخرین روز ماه شعبان سال ۱۴۰۰ قمری مصادف شده بود با بیست و یکم تیرماه سال ۵۹، جمعی از اعضای جامعه اسلامی بانوان شمیران در حسینیه جماران حاضر شدند تا با امام خمینی (س) دیدار داشته باشند.

چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی. در آستانه ماه مبارک رمضان دیدار با عبد خالص خدا را می شد به فال نیک گرفت و بهره برد از محضرش و از سخنانش. ایشان به مقدمه بودن ماه شعبان برای ورود به ماه مبارک رمضان اشاره کردند و فرمودند:

ماه مبارک رمضان نزدیک شد و در این ماه مبارک خودتان را تقویت کنید به قوّت های روحانی. در یک حدیثی است که پیغمبر اکرم فرمودند که ماه رمضان آمد، اقبال کرد، آمد. در ضمنش می ‌فرمایند که دُعیتُم الی ضیافَةِ اللَّه.[۱]

ضیافت های خدا با ضیافت های مردم این است فرقش که وقتی شما را یک اشخاصی دعوت بکنند به یک مهمانی، وقتی بروید در آن مهمانی به حسب فراخور حال، یک چیزهایی برای خوردنی و یک چیزهایی برای تفریح و این چیزهاست. ضیافت خدا در ماه رمضان یک شعبه‌ اش روزه است، آن‌ ضیافت خداست؛ یک شعبه‌ اش روزه است و یک امر مهمش که مائده غیبی و آسمانی است قرآن است.

شما دعوت شده ‌اید به مهمانی خدا و شما در ماه رمضان مهمان خدا هستید. مهماندار شما، شما را وادار کرده است به اینکه روزه بگیرید. این راه هایی که به دنیا باز است و شهوات است، اینها را سدش کنید تا مهیا بشوید برای لیلة القدر. ماه شعبان مقدمه است برای ماه مبارک رمضان که مردم مهیا بشوند برای ورود در ماه مبارک رمضان و ورود در «ضیافة اللَّه».

شما وقتی که می‌ خواهید به مهمانی بروید خوب، یک وضع دیگری- غالباً البته-، یک وضع دیگری خودتان را درست می‌ کنید. لباسی تغییر می‌ دهید و یک طور دیگری وارد می ‌شوید. آن طوری که در خانه هستید یک تغییری می‌ دهید. ماه شعبان برای این است که همان مهیا بودنی که می‌ خواهید مهمانی بروید، خودتان را مهیا می ‌کنید و سر و ظاهرتان را، سر و صورتتان را یک قدری فرق می‌ گذارید با آن وقتی که در خانه هستید.

در ضیافت خدا، ماه شعبان برای مهیا کردن این افراد است، مهیا کردن مسلمین است برای ضیافت خدا، ادبش آن مناجات شعبانیه است. من ندیده ‌ام در ادعیه، دعایی را که گفته شده باشد همه امام ها این دعا را می‌ خواندند، در دعای شعبانیه این هست؛ اما من یادم نیست که در یک دعای دیگری دیده باشم که همه ائمه این را می ‌خواندند. این مناجات شعبانیه برای این است که شما را، همه را مهیا کند برای «ضیافة اللَّه».

(صحیفه امام؛ ج ۱۳، ص ۳۰-۳۱)

بحار الأنوار؛ ج ۹۳، ص ۳۵۶، ح ۲۵: «شما به مهمانی خدا دعوت شده‌ اید».

. انتهای پیام /*